6.11.2012

Erityinen piiras

Minulta pyydettiin leivonnaisohjetta johon on
käytetty Alpron mantelijuomaa ja ajattelin
että kun usein esim juhliin tehdään maidottomille
ja gluteenittomille ruokavalioille yhteisiä tarjottavia niin
yhdistin minäkin ne. Mieleeni tuli yksi haetuimmista 
resepteistä täällä blogissa, snickerspiirakka
ja päätin kokeilla vastinetta sille. Nimittäin maidotonta 
kinuskia en oo koskaan tehnyt.
Tähän laitoin päälle pähkinöiden sijaan mantelirouhetta.
Ensin kokeilin kinuskia että voin muuttaa suunnitelmia
jos se menee pieleen mutta siitähän tulikin hyvää!



MAIDOTON KINUSKI

1 dl Alpro-mantelijuomaa
1 dl fariinisokeria
1 rkl siirappia
n. reilu rkl perunajauhoja jonka
sekoitin vielä tilkkaan mantelijuomaa
vaniljasokeria

Kuumenna kattilassa mantelijuoma, fariinisokeri ja siirappi
kiehuvaksi ja lisää mantelijuoma-perunajauhoseos
sekoita koko valmistamisen ajan. 
Nosta pois levyltä, lisää vaniljasokeri ja anna jäähtyä.
Jos on liian paksua, lisää vähän nestettä.


POHJA:

75g  laktoositonta margariinia
(ei sisällä maitoa)
½ levyä tummaa suklaata
2 munaa
1,5 dl sokeria
2dl gluteenitonta jauhoseosta
1dl perunajauhoja
1tl vaniljasokeria
1,5 tl leivinjauhetta
1dl mantelijuomaa tai vettä
(1 rkl kaakaojauhetta ja ripaus suolaa)

Sulata margariini kattilassa ja lisää
paloiteltu suklaa, sekoita kunnes sulaa.
Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi 
ja lisää sinne vuorotellen kuivat aineet ja neste.
Lisää viimeisenä margariini-suklaaseos
(kannattaa lisätä vielä kaakaota ja ripaus suolaa, 
niitä tämä jäi kaipaamaan)

Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan, halk n. 25 cm
Laitoin ensin uunin 200 asteeseen mutta sitten laskin 
175 asteeseen ja pidin uunissa 20-30 minuuttia.





Levitä kinuski jäähtyneen piirakan päälle
ja sulata pari riviä tummaa suklaata jonka
voi muovipussista pursottaa pinnalle.
Mantelirouheen tilalla voi käyttää vaikka niitä
suolapähkinöitä :)




~Hannele~

P.S. Ai niin, makutuomaristo tykkäs :)

6 kommenttia:

  1. Onpas herkullisen näköinen piirakka ja niin kauniissa vuoassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niiin haluaisin tuon vuoan punaisena jouluksi, tykkään itekin tosi paljon! :)

      Poista
  2. Näyttääpä herkulliselta. Maidotonta kinuskia pitää kyllä kokeilla. Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jossain näin kauramaidosta tehtyä kinuskia kun googletin että onko maidotonta kinuskia olemassa mutta luulen että mantelin maku on miellyttävämpi kuin kauran :)

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa ♥