18.3.2012

Hedelmäinen Brita-torttu

Tänään kahviteltiin taas synttäreiden merkeissä
ja tein kahvipöytään hedelmäistä Brita-torttua.

Brita-torttu
Pohjan ohje täältä
150g voita
1,5dl sokeria
4 keltuaista
2dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1,5dl maitoa

Marenki:
4 valkuaista
2dl sokeria

Väliin:
2,5dl flora vispiä vatkattuna,
lisäksi sokeria, vaniljasokeria 
ja muutama rkl lime curdia.

Viinirypäleitä puolikkaina
ja persikan paloja, runsaasti.

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri.
Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten.
Yhdistä jauhot ja leiinjauhe ja lisää vaahtoon
vuorotellen maidon kanssa.
Levitä taikina uunipellille voidellun leivinpaperin päälle.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Lisää sokeria vähitellen koko ajan vatkaten
kunnes seos on jäykkää ja kiiltävää.
Levitä marenkiseos taikinan päälle.
Paista 175 asteessa 20-25 min.

Leikkaa jäähtynyt torttulevy ja nosta
toinen puolikas tarjottimelle.
Levitä päälle täytteet ja nosta toinen levy päälle, koristele.


Keittiön pöytää koristavat keväisen väriset tulppaanit :)


~Hannele~

4 kommenttia:

Kommenttisi ilahduttaa ♥