1.11.2010

Marenkeja...

Pitkästä, pitkästä aikaa tein marenkeja.
Ja ai että ne onkin hyviä, vaikka makeita onkin.
Mutta eipähän tarvi syödä niin monta ;)
Suklaata sulatin vähän sekaan, tuli
vielä parempia kuin pelkästä marengista ois tullu.
Marengit
4 keskikokoista munanvalkuaista
3 dl seulottua tomusokeria
2 riviä maitosuklaata sulatettuna

Voitele ja jauhota leivinpaperi ja laita pellille.
Laita valkuaiset ja sokeri (teräs)kulhoon.
Aseta kulho kattilan päälle, jossa on kuumaa
mutta ei ihan kiehuvaa vettä. Vatkaa kunnes
valkuaiset paisuvat ja taikinasta tulee paksua ja
kiiltävää. Nosta kulho pois ja vatkaa vielä vähän.
Kaada sulatettu suklaa taikinaan ja kääntele lusikalla
muutaman kerran, niin ettei suklaa kokonaan sekoitu.
Nostele lusikoilla pieniä nokareita leivinpaperin päälle.
Paista 125 asteessa 40-45 minuuttia
Marengit jää keskeltä mukavan sitkeiksi.

Kokeilkaahan!
~Hannele~

7 kommenttia:

  1. Nam, varmasti kokeilen:)Mukavaa marraskuuta sinulle <3

    VastaaPoista
  2. reseptin otin talteen, näyttivät kerrassaan herkullisilta niin täytyy kokeilla :D

    VastaaPoista
  3. voi mitä herkkuja!!!taitaa olla meilläki pian marenkipäivä:)

    VastaaPoista
  4. Kiitos vinkistä !!! Jospa viikonloppuna ystäville noita tekisi :)
    Mukavia marraskuun aalku päiviä sinulle

    VastaaPoista
  5. Rakastan marenkeja! Itse tykkään eniten jos seassa on kookoshiutaleita. Nami :-)

    VastaaPoista
  6. Onkin mielenkiintonen ohje kun on suklaatakin seassa. Pitääkin joskus kokeilla :)

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa ♥